Kortreist, rimeleg og velsmakande. 

Sist oppdatert 12. juli 2019

For oss i Vinjerock er det viktig at det blir kasta minst mogleg mat. Det er derfor ikkje sikkert at du vil finne alle rettane i grillen og Aasmunds spiskammer til ein kvar tid. Er du usikker, vil tavlene som heng oppe over disken fortelje deg kva me sel akkurat når du er på besøk. Spør oss elles om alt du måtte lure på!

Åpningstider

Frukost

Frukost i Aasmunds Spiskammer: 09-12

Frukost i Åkern: 11-14

Aasmunds Spiskammer:

Torsdag:17-22

Fredag & Laurdag: 15-22

Grillen 

Torsdag: 15 - 02

Fredag & Laurdag: 12-02

Babberiet

Torsdag, fredag & laurdag: 22.30-02.00

Åkern

Torsdag, fredag & laurdag: 14-seint

 

Frukost
Blings og beger: 89 kr

Eit realt frukostmåltid med kaffi og juice til.
(kveite, bygg, rug, smør, ost) Glutenfritt brød tilgjengelig

Graut og godsaker: 59kr

Havregraut med frukt, rosiner og mykje anna godt (Havre) Glutenfri havregraut er normalt tilgjengeleg

AASMUNDS SPISKAMMER (OPEN TORSDAG: 17-22, FREDAG/LAURDAG: 15-22)
Etiopisk lammegryte: 169kr

Langtidskokt gryte av oppskrift frå Etiopa med lam frå Line og Kjell Gudmund i Tyinlam.

Blir servert med heimelaga injera (brød) frå Saras mat i Ryfoss.

(Gluten- og laktosefri)

Dagens, torsdag: Lasagne: 149kr

Lasagne med bolognese etter ei italiensk bestemoroppskrift og kjøt frå Smådalskjøtt i Vang. Servert med norsk småbladsalat og brød.
(Kveite, mjølk, selleri, sennep)

Dagens, fredag: Chilli sin carne: 139kr

Spicy, kjøtfri chili servert med rømme og maisflak. Me har ekstra chili om du tør!
(Gluten- og laktosefri)

Dagens, laurdag: Biff strogranoff: 149

Ekte, tradisjonsrik sikringskost, servert med heimelaga potetmos og bladsalat. Kjøt frå garden til Dagfinn Bleka i Rogne.

(Gluten- og laktosefri)

Grillen
Potet: 119kr

Bakt potet med ost frå Valdres Ost, kjøt frå Stølsvidda og heimelaga kryddersmør. Kjøtet kan byttast ut med steikt soppblanding.
(Mjølk)

Fjellgrill i lefse: 49kr

Ei røykt grillpølse med litt sting servert i lefse frå Valdres Bakst. Med Vinjerockblandings: Rømme og tyttebær. Pølsa kjem frå Stølsvidda.
(Kveite, mjølk)

Burgar av lokalt kjøt: 119kr

Servert med ølsylta lauk, salat og Vinjerockblandings i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol. Kjøt frå garden til Dagfinn Bleka i Rogne.
(Mjøl, mjølk)

Fiskeburgar frå Strandefjorden: 119 kr

Knut hjå Stølsvidda har både fiska og kokellert, og burgaren blir servert med heimelaga kålsalat i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol.
Mjølk, sennep (majones), kveite (i hamburgarbrødet)

Plantebasert burgar: 119kr

Beyond Meat-burgaren alle pratar om har tatt turen til Eidsbugarden!

Servert med ølsylta lauk, salat og Vinjerockblandings i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol.       

Burger
Tilbehør

Alle pølser og burgarar kan serverast med heimelaga potetsalat eller linsestuing for eit lite tillegg i prisen.

(Mjølk)

Babberiet
Babb av plukksvin: 99kr

Med svin frå Stølsvidda.

Kjebab: 99 kr

Ciderbraisert kje frå Valdres-killing. 

Lambab: 99 kr

Ølbraisert lam frå Tyinlam.

Tilbehør

Alle babbar blir servert på ei stor lompe frå Valdres Bakst, med bakte grønsaker og paprikasaus.
Bygg, kveite (begge frå øl), fiskesaus, kveite i lompa, mjølk)

Åkern
Frukost frå Åkern mellom 11-14: 130 kr

Pannekaker av havregryn, bokkveite, rismjøl og banan. 

Smudibolle av bjørnebær, jordbær, banan og kokosmjølk. Kjem med eit lass digge toppings. 

Alt er vegansk og glutenfritt (Allergen: nøtter, bokkveite og mandlar)

Frukost blir servert mellom 11-14. 

Falafelrull: 130 kr

Krispi falafel, ssäm paste, dijon vinaigrette, pære/gochujang- og currydressing, sylta raudlauk, salat frå Åkern - wrappa i potetlefse frå Hemsedal

(Allergen: kveitegluten, sennep, soya)

Grøn Curry: 130 kr

Green curry med kokosmelk, ingefær og spinat. Steikte grønsaker og tofu. Kjem med sticky ris, fersk vårlauk og lime

(Allergen: soya, sesamfrø)

Søtpotetfries: 60 kr

Søtpotetfries med dijon vinaigrette, pære/gochujang- og curry dressing

(Allergen: soya, sennep)