Kortreist, rimeleg og velsmakande. 

Sist oppdatert 23. juli 2022

For oss i Vinjerock er det viktig at det blir kasta minst mogleg mat. Det er derfor ikkje sikkert at du vil finne alle rettane i grillen og Aasmunds spiskammer til ein kvar tid. Er du usikker, vil tavlene som heng oppe over disken fortelje deg kva me sel akkurat når du er på besøk. Spør oss elles om alt du måtte lure på!

Grillen

Open torsdag klokka 14:00-02:30, fredag og laurdag klokka 11:00-02.30

Potet 159 kr                                                                                                                        

Bakt småpotet frå Festivalhagen med ost, skinke, mais og heimelaga kryddersmør frå Syndinstøga

Vegetar: Kjøtet kan byttast ut med steikt soppblanding.

Frilandsgris i lefse 65 kr                                                                                                  

Ei røykt grillpølse i lefse frå Valdres Bakst. Med Vinjerockblandings: Rømme og tyttebær. Pølsa kjem frå Grøstad gris.

Tyingrill m/ Valdres Ost 65 kr                                                                                                         

Ei grillpølse stappfull av ost i lefse frå Valdres Bakst. Med Vinjerockblandings eller hjemmelaga zatziki. Pølsa kjem frå Tyinlam

Burgar av lokalt kjøt 149 kr                                                                                      

Servert med sylta lauk, salat og Vinjerockblandings i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol. Kjøt frå Skutshødn.

Burgar av lokalt kjøt 149 kr                                                                                      

Burgar servert med sylta lauk, salat og Vinjerockblandings i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol. Kjøt frå Smådalskjøtt.

Villfiskburgar 149 kr                                                                                                     

Burgaren blir servert med heimelaga kålsalat i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol.Villfisk fra Frøya gourmet. 

Plantebasert Naturli' burgar 149 kr                                                                                           

Plantebasert Naturli'-burgaren alle pratar om har tatt turen til Eidsbugarden!

Servert med sylta lauk, salat og Vinjerockblandings i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol.                                                                                                         

Steik! osteburger 139 kr                                                                                                           

Steik! ost frå Sygarden i Hålien.  

Servert med vårlauk og tomatsalsa frå Syndinstøga i ein spesiallaga burgarbolle frå bakeriet på Gol.   

Sprøbakt-blomkål 89 kr                                                                                                      

Ovnsbakt sprø blomkål frå Festivalhagen servert med gressløk og dipp. 

Tilbehør 30 kr

Alle pølser og burgarar kan serverast med heimelaga potetsalat eller linsestuing for eit lite tillegg i prisen.

Grill tallik 159 kr            

Ønsker du eit mettande måltid kan du ei tallik med to pølser saman med potetsalat og linsestuing. 

 

Aasmunds spiskammer

Open torsdag-laurdag klokka 15:00-21:00

Dagens, torsdag: Lammegryte 209 kr                                                                          

Langtidskokt gryte på oppskrift frå Sommerhotellet i Vang,  med lam frå Line og Kjell Gudmund i Tyinlam. Grønnsakene kjem frå Festivalhagen.

Blir servert med brød frå bakeriet på Gol.

(Gluten- og laktosefri)

Dagens, fredag: Chili sin carne 209 kr                                                                 

Spicy, kjøtfri chili servert med salat, rømme og maisflak. Me har ekstra chili om du tør!

(Gluten- og laktosefri)

 Dagens, laurdag: Rimtussegryte 209 kr                                                                

Langtidskokt biffgryte med øl frå Små vesen. Servert med brød frå Gol bakeri og bladsalat frå Festivalhagen. Laga hos Syndindstøga, med kjøtt frå Smådalskjøtt.

(Gluten)

 

Babberiet

Open torsdag-laurdag klokka 22:00-02:00

Kjebab 139 kr                                                                                                                     

Ciderbraisert kje frå Valdres-killing        

Lambab 139 kr                                                                                                                  

Ølbraisert lam frå Tyinlam. ØL fra Småvesen.

Veggibab 139 kr                                                                                                               

Bakte grønsaker.

 

Alle babbar blir servert på ei stor lompe frå Valdres Bakst, med bakte grønsaker og Vinjerockblandings.

Bygg, kveite (begge frå øl), fiskesaus, kveite i lompa, mjølk)

 

Oppskrift på Vinjerock-burgeren
Burger
Burger med Vinjerockblandings og ølsylta raudlauk

Vinjerockblandings til fire porsjonar:

2 dl rømme
1,5 dl tyttebærsyltetøy

Framgangsmåte:
1. Bland saman rømme og tyttebærsyltetøy
2. Om ynskjeleg, smak til med litt salt og pepar


Ølsylta raudlauk til fire porsjonar:

2 stk raudlauk
0,5 dl solbærsaft (konsentrat)
0,5 dl vatn
1 dl øl (gjerne lager eller noko med litt trøkk)
2 ss sirup
2 ss balsamicoeddik
ei klype salt og pepper etter smak

Framgangsmåte:

1. Kutt raudlauken i «halvmåneskiver»
2. Kok opp solbærsaft, vatn, øl, sirup og balsamico
3. Legg i laukskivene, smak til med salt og pepper, trekk kasserolla av plata og lat lauken stå og trekke til den er avkjølt.

Burgarane blir best med kjøttdeig frå ein lokal leverandør. Sjekk REKO-ringen på din heimstad for å sjå kva du kan få tak i. Vinjerock brukar Smådalskjøt frå Vang og Vestlandsk Storfe frå Vang. 

Legg til det du ynskjer av salat og grønnsaker, kjøp eller bak brød (me anbefalar Valdres bakeriet). Nyt!