Meny Vinjerock 2017

Smak på fjellet i matbodene våre! Her finn du eit rikt tilbod frå morgon til kveld.

Smak på fjellet i matbodene våre! Her finn du eit rikt tilbod frå morgon til kveld.

Menyen har fokus på økologiske, kortreiste og sesongbaserte råvarer. Vinjerock samarbeider med over 15 lokale matprodusentar som leverer nøye utvalde produkter til kvar einaste rett på menyen. Til dømes kjem kjøtet frå Stølsvidda, Tyinlam, Sørre Kjøs og Valdres-Killing

Ellers får du fantastiske vegetariske og veganske måltider hjå Mat fra Hagen. For andre år på rad tar dei turen til fjells og serverar vegetarmat frå eiget utsal. 

For søtmomsen får du vaflar og is frå Valdres Gardsis i kaffibaren. 

(Allergener i parantes kan byttes ut med alternativ vare)

Frukost (open 10-12, fredag og laurdag):

Blings og beger                                                                                        89kr
Eit realt frukostmåltid med kaffi og juice til
(kveite, bygg, rug, smør, ost) Glutenfritt brød tilgjengelig

Graut og godsaker                                                                                    59kr  
Havregraut med frukt, rosiner og mykje anna godt
(Havre) Glutenfri Havregraut er normalt tilgjengelig

 

Grillen (open 12-02, torsdag frå 17):

Potet                                                                                                        119kr
Bakt potet med ost frå Beito Ysteri og kjøt frå Fjellgris
(Laktose, rumme, smør, ost)

Fjellhund i lefse                                                                                         49kr
Ei røykt grillpølse med litt sting, servert i lompe med
Vinjerockblandings: Rumme og tyttebær.
Mjølkepulver,(Kveite, rumme)

Høglandsfeburger                                                                                     99kr
Servert med ølsylta lauk, salat og Vinjerockblandings: rømme og tyttebær,
i ein burgerbolle frå bakeriet på Gol
(kveite, rumme, bygg)

Fiskeburger frå Strandefjorden
Med agurkstaver, småbladsalat og remulade av rømme/majo, capers,
sylteagurk og sennep/sitron.
Mjølk, (kveite i hamburgerbrød, sennep)

 

Aasmunds spisskammer (open 15-22, torsdag frå 17)

Braisert lam                                                                                              179kr
Ølbraisert lam frå Tyinlam servert med småpoteter og rotgrønsaker
Bygg, kveite(begge frå øl) fiskesaus

Dagens, torsdag: Lasagne                                                                        129kr
Lasagne med bolognese etter ei italiensk bestemoroppskrift,
med kjøt frå Sørre Kjøs. Servert med norsk småbladsalat og brød
Kveite, mjølk, selleri, sennep

Dagens, fredag: Chilli con carne                                                              129kr

Kjøt frå Sørre Kjøs gard, servert med rømme og maisflak
(rumme)

Dagens, laurdag: Fjellgrispølser på linser                                               129Kr

Muskat- og fennikelpølse etter kjøkkensjefens oppskrift, steikt i olje og
servert med linsestuing med lauk og kvitlauk

  

Babberiet

Reinsbab                                                                                                      99kr
Vinbraisert reinskjøt med lauk og gulrot
(Kveite i lompa, rumme)

Kjebab                                                                                                         99kr
Ciderbraisert kje frå Valdres-killing
(Kveite i lompa, rumme)

Lambab                                                                                                        99kr
Ølbraisert lam frå Tyinlam

Alle babber blir servert på ei stor lompe frå Valdres Bakst, med norsk
småbladsalat og Vinjerockblandings.
Bygg, kveite(begge frå øl) fiskesaus( Kveite i lompa, rumme)

 

Mat fra hagen

Indiskrull
Potetlefse, hummus, falafel, kål, spinat/ruccula, harissa         120 kr
chilisaus, curryvegenaise.
Sennep, soya, (gluten av kveite) Spor av havregluten i falafel
Korearull
Potetlefse, ssämhummus, røkt tofu, kål, spinat/ruccula,120 kr
gulrot, vårløk, koriander, asiadressing, dijonvinaigrette. 
Sennep, soya (gluten)